Blog

HyperCongerved Mimari Nedir?

HyperCongerved Mimari Nedir?

HyperConverged Infrastructure (HCI) olarak bilinen Hiper Bütünleşik Altyapı; depolama, ağ ve bilgi işleme gibi her bir sunucu öğesini farklı donanımlar yerine tek kanalda birleştirerek sanallaştıran yazılım tabanlı bilgi teknolojileri altyapı sunucusudur. Temelde veri merkezlerinin yönetimini basitleştirmek ve teknoloji işletmeleri için verimli altyapı çerçeveleri geliştirmek için kullanılan HCI hakkında bilgi sahibi olarak işletmenizin rekabet avantajı elde etmesini sağlayabilirsiniz.

HyperConverged Infrastructure (HCI) Nasıl Oluştu?

Veri merkezi altyapısı, 90’lı yıllardan itibaren verileri korumak ve kritik veri tabanlarına güç sağlamak için kurgulanmıştır. Ancak kuruluşlar giderek teknolojiye daha fazla bağımlı hale geldikçe, geleneksel tabanlı altyapı bilişim teknolojileri ihtiyaçlarını karşılayamaz olmuştur. Aslında HCI, Web tabanlı işletmelerin mühendisleri tarafından kendi operasyonel süreçlerini maksimum verimlilik ve etkinlik çerçevesinde gerçekleştirmeleri amacıyla ortaya çıkmıştır. BT mühendislerince 2009 yılında oluşturulan HCI sisteminin aslında diğer işletmelerin operasyonel süreçlerini yönetmelerine ve değişen teknoloji ortamında rekabet avantajı elde etmelerine katkı sağladığı ortaya çıkmıştır. Bu yüzden, günümüzde her türlü sektörden farklı teknolojik altyapılara sahip işletmeler tarafından HCI tercih edilmektedir.

HyperConverged Infrastructure (HCI) Nasıl Çalışır?

HCI sistemi, sanal sunucuları sağlamak için depolama denetleyicisini kullanır ve sunucu kaynaklarını hiper yönetici ile sanallaştırır. Dağıtımdaki karmaşık manuel adımları ortadan kaldırır ve basitlik sunar. Bu nedenle, HCI sistemleri çevik, esnek, kolayca ölçeklenebilir ve uygun maliyetlidir. Ayrıca, kurumsal iş yükleri için bulut benzeri ölçeklenebilirlik ve kullanılabilirlik sunar. Bu da sistemi, çeşitli kullanım durumları için mükemmel bir seçim haline getirir.

HyperConverged Infrastructure (HCI) Kullanmanın Yararları Nelerdir?

  • Zorlu uygulama ve karmaşık kullanım durumları ile ölçeklenerek günümüzün rekabetçi dijital dünyasına ayak uydurmayı sağlar.
  • Depolama kullanımını basitleştirir ve depolama altyapısını etkin bir şekilde kontrol etmeye olanak tanır.
  • Otomasyon sağlayarak merkezi yönetim araçlarını işlevsel şekilde birleştirir.
  • Geleneksel donanım altyapısını edinmenin ve sürdürmenin maliyet etkilerini azaltır.
  • Olağanüstü durumlarda sistemde veri koruması sağlayabilir.
  • Hızlı bir şekilde depolama sağlamaya, iş yüklerini hızlandırmaya ve kritik uygulamaların performansını artırmaya destek verir.
  • Bulutta yerel hiper birleşik bir sistem oluşturmanıza olanak sağlar.

Kısacası HCI ile işletmenizin; müşterilerin taleplerini takip etmesini, operasyonel verimlilik kazanmasını, rekabetçi dijital ortama uyum sağlamasını ve ofis içi veya uzaktan her koşulda başarılı olmasını sağlayabilirsiniz.